skip to Main Content

Limestone, illetve Sandstone hatású falfelületeim merőben eltérnek a hagyományosan elkészített felületektől. Itt nem a jól megszokott glettelt felületeket képzeljük el, hanem a természetben előforduló színeken alapuló picit durvább itt ott kopott falfelületi struktúrát. Tudom elsőnek furán hangzik hogy kőhatásúra varázsoljuk otthonunkat bár közel 10 évnyi dekorációs festéssel a hátam mögött, bátran mondhatom láttam már olyan falfelületeket mintha Forest Gump pár darab ingyen LSD után nekilátott volna hátrakulcsolt kézzel festeni. Távol áll tőlem elítélni azokat a szakembereket akik ilyen falakat szeretnek viszont látni, de itt nem erről van szó.

A kőhatású falfelületeim, kimondottan strapabírók és  ez leginkább a nagyon sokat használt helyiségeknél, nagy igénybevételnél jelent előnyt a hagyományos festéshez képest. Például vendéglátó helyiségekben mindig fontos, hogy a falfelület jól tisztítható legyen és, hogy az ételek szinkronban legyenek az étterem belső kialakításával.

Ennél a technikánál ezek a tulajdonságok egyaránt elérhetők. Az egyedi mintával pedig kimondottan a cég arculatához tudom illeszteni a festést, úgy, hogy a cég logója mellett, megjelennek például ugyanazon színek, amik a cég arculatát adják.

Köszönöm, hogy végigolvasta ezt a rövid ismertetőt, és kérem tekintse át a galériában található munkáimat is, mert azok segítségével válik majd vizuálissá az általam készített különleges falfelületek.

Hogyan is készül mindez?

Előzetes egyeztetések alapján meg tudjuk mondani, milyen és mennyire repedezett, töredezett, illetve milyen mélységű az adott struktúránk. Például egy simított mészkő sokkal finomabban kidolgozott, mint egy hasított kő vagy travertin felület, így a választás a saját elképzelésünk, saját ízlésvilágunk szerint történik. Ezekre a megbeszélt alapokra készítek az ügyfél számára egy egyedi mintatáblát. Amint a visszaigazolás megtörténik és a színt is kiválasztottuk, elkezdhetjük a munkát. Megérkezünk, és az utolsó ajtókilincsig mindent letakarunk, lepapírozunk.

Az alapozási fázisban az ügyfél csak homályos, fehéres szürkés falfelületeket fog látni, aztán idővel a strukturáltságát, majd a végső fázisban a színezésnél minden szépsége elénk fog tárulni. A színválasztás egy előre strukturált táblán történik, így teljes valójában kiválaszthatjuk magunknak az adott színt, amit elképzeltünk.

Mivel egyedi a színhasználat, így bármilyen színt kiválaszthatunk magunknak amit a végső viaszréteg színezésekor válik láthatóvá. Ezt követően végül az egész falfelületünk elnyeri végleges formáját.

Back To Top